TEGELTABLEAU “1000-WONINGENPLAN”

- 27 oktober 2021

Onthulling gevelsteen Zuidbroek

Onthulling TEGELTABLEAU “1000-WONINGENPLAN”

De onthulling van de gevelsteen werd verricht door de directeur van Woningstichting Groninger Huis L. Broekhuizen en Wethouder J. van Schie van de gemeente Middden-Groningen.

Op woensdag 27 oktober om 12.30 uur is er een tegeltableau in de muur op de hoek Sluisstraat/ Spoorstraat te Zuidbroek onthuld. Onder het tableau is een tweede steen met toelichtende tekst geplaatst. Het tegeltableau is ontworpen door de Groninger keramist Anno Smith, in het kader van het “1000-woningenplan” uit 1950. Het tableau was vroeger ingemetseld in één van de rijtjeswoningen aan de Wilhelminalaan in Zuidbroek. Toen deze woningen werden gesloopt heeft Groninger Huis het tableau bewaard. Deze is nu dus herplaatst. Het tableau is nu officieel onthuld. Dit werd gedaan door wethouder José van Schie van de gemeente Midden- Groningen en Laura Broekhuizen, directeur/bestuurdervan Woonstichting Groninger Huis.

Video uit Mediagroep Midden Groningen

Categorie(ën): Gevelstenen |Kernwoord(en): 1000-woningenplan |