Stichtingbestuur aanschouwt vorderingen kerkrestauratie Meeden

- 22 februari 2014

Zaterdag 22 februari 2014 is een afvaardiging van het stichtingsbestuur ingegaan op de uitnodiging om de vorderingen van de restauratie van de Protestantse kerk in Meeden te bekijken. Het is weliswaar nog lang niet af, maar hetgeen in zicht is gebracht ziet er prachtig uit. Speciale belangstelling van onze stichting ging uit naar de zerken in de kerk.
Bij de bouwaanvraag heeft de stichting aandacht gevraagd voor het in het zicht brengen van de nog in de kerk aanwezige grafzerken. Deze waren in de loop der jaren onder de houten vloeren in de kerk beland.uiteindelijk heeft men besloten de zerken te herplaatsen in het zicht onder de preekstoel. Op een foto is te zien dat onze voorzitter Everhard ten Wolde zijn uiterste best doet om een grafschrift te ontcijferen.

Omdat de kerk na de restauratie een openbaar gebouw wordt, moeten de toiletten en entrees voldoen aan de nieuwe bouwvoorschriften. Derhalve is in de kerk een muur van een meter dik weggeslagen om in de oostwand een nooduitgang te realiseren. Op de foto is te zien dat de buitenzijde nog aangewerkt moet worden.

De tekst op deze grafstenen kunt u vinden onder:

Grafgedichten – Meeden

Categorie(ën): Grafzerken |Kerkhof |Kernwoord(en): Grafgedichten | Meeden |