Bovenlichten >> Categorie: Zuidbroek

 • Heiligenlaan 97

  Heiligenlaan 97

  Heiligelaan 97

  Heiligelaan 97: het huis is eind 20e eeuw grondig gerestaureerd waarbij het bovenlicht niet werd vergeten en voorzien van een, naar oude voorbeelden, zeer smaakvol vormgegeven gevulde bloemenvaas. De kartelrandversiering komt ook voor in 19e eeuwse gietijzeren voorgangers.

 • Kerkstraat 92
  Kerkstraat 92

  Kerkstraat 92

  Er bevindt zich een zeer apart bovenlicht boven de deur van het pand Kerkstraat 92. De deur met ovale cartouche is waarschijnlijk in het eerste kwart van de 19e eeuw geplaatst en vormt een smaakvolle combinatie met het bovenlicht voorzien van een door de houtsnijder bijzonder origineel gesneden levensboom.

 • Rustenbroek Kerkstraat Zuidbroek

  Rustenbroek Kerkstraat Zuidbroek

  Rustenbroek Kerkstraat Zuidbroek

  Rustenbroek Kerkstraat Zuidbroek

  Kerkstraat 63

  Huize Rustenbroek aan de Kerkstraat heeft een kwaadkijkend leeuwtje, liggend op een bed van bladeren in het bovenlicht. Toch een fraai stukje houtsnijwerk al is het dan zonder de gebruikelijke hoornen des overvloeds en andere tierelantijnen.

 • Achter de Wal 5
  Achter de Wal 5

  Achter de Wal 5

  Van het licht op het adres Achter de Wal 5 is te melden dat men bij het overschilderen voor het gemak voor een monochromatisch uiterlijk heeft gekozen. Dit handgesneden bovenlicht doet enigszins denken aan het veelkleurige exemplaar van Hereweg 83 Meeden.

Archieven