Gevelstenen

- 6 juni 2016

Er zijn geen nieuwe gevelstenen op onze site bijgekomen. Misschien zijn ze er wel, verborgen achter struiken of hoge coniferen terwijl de bewoners van het pand van niets weten.

*Gevelsteen Munterdammerweg 1, Zuidbroek: Er heeft een zaagmolen van het type stellingmolen gestaan, aangedreven door de wind met de naam Windlust, eigenaar en stichter Ubbens, gebouwd in 1853 en gesloopt in 1903. Op het gevelsteentje staat echter het jaar 1787. Vermoedelijk heeft op dezelfde plaats een dergelijke molen gestaan, gebouwd in 1787 en ongeveer 66 jaar later gesloopt. Een nieuw raadsel dus. Er wordt aan gewerkt.

*Gevelsteen Kerkstraat 22, Zuidbroek:
DEZON
Niemand kan ons iets vertellen over de betekenis van deze gevelsteen.

Categorie(ën): Gevelstenen |Kernwoord(en): Munterdammerweg | Windlust | Zuidbroek |