Hongaarse Eik Zuidbroek

- 9 april 2013

Aan : Mevr. Matty Siersema, wethouder

Betreft : Hongaarse Eik Zuidbroek

Geachte wethouder,

Daar dhr. Mellema met pensioen is en wij niet beschikken over naam of persoon van zijn opvolger, richten wij ons rechtstreeks tot u.

Op de wal in Zuidbroek , tussen de Spoorstraat en Achter de Wal, staat een Hongaarse Eik, die al een redelijke statuur van grootte en omvang heeft gekregen, maar zijn werkelijke uitstraling wat dit betreft nog moet krijgen. Als deze boom de kans krijgt in alle richtingen voluit te kunnen groeien, zal dit een hele mooie boom op die plek kunnen worden.

Echter aan een kant staat een “gewone” eik vlak naast deze Hongaarse Eik en naar onze inschatting zal deze gewone eik de groei van de kruin van de Hongaarse Eik nadelig beïnvloeden. Daarbij komt ook nog dat aan de oostzijde op dit moment geen andere bomen naast de Hongaarse Eik staan, waardoor het zicht asymmetrisch is geworden en de Hongaarse Eik minder mooi uitkomt.

Hongaarse Eik, Zuidbroek

Naar onze bescheiden mening is het beter om de “gewone” eik te kappen. De Hongaarse Eik verdient het om vrij en voluit uit te kunnen groeien en solitair alle aandacht te kunnen krijgen.

Categorie(ën): Bomen |Kernwoord(en): Zuidbroek |